Νέο Προτεινόμενο

Μαχαίρι Σολωμού 31cm Flexible G Series Global G-10

  • Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
  • Κωδικός: G-10
134.99 price.perUnitTitle

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 49,99€ και έως 4κιλά σε όλη την Ελλάδα.

Για ογκώδη ή αντικείμενα με μεγάλο βάρος όπως Ντουλάπες και μικροέπιπλα θα υπάρχει χρέωση μεταφορικών πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη.
Αποστολές με Courier(Γενική Ταχυδρομική ή ACS). Δυνατότητα αυθυμερόν παράδοσης σε κοντινές περιοχές.

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, εντός προθεσμίας 10 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παραλάβετε τα προϊόντα.

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο μαχαίρι κοπής σολομού και αλλαντικών. Έχει μια πραγματικά μακρυά και λεπτή εύκαμπτη λεπίδα που το καθιστά κατάλληλο μόνο για αυτόν τον σκοπό. Αυτά τα μαχαίρια χρησιμοποιούνται συνήθως για την κοπή κομματιών καπνιστού σολομού ή πέστροφας, οι λεπίδα τους είναι ιδανική για τεμαχισμό μακριών και λεπτών κομματιών, όπως παραδοσιακά παρουσιάζεται ο καπνιστός σολομός. Η λαβή είναι ίδια με άλλα μαχαίρια της σειράς G και είναι άνετη στο κράτημα. Υπάρχει ένα κενό περίπου μιας ίντσας από τη λαβή όπου η λεπίδα δεν είναι ακονισμένη για περισσότερη εργασία προστασία. Αυτή είναι η μακρύτερη λεπίδα μαχαιριού που παράγει η Global και ως τέτοια δεν ταιριάζει σε κανένα από τα μπλοκ και θα ήταν επίσης ιδιαίτερα δύσκολο να το αποθηκεύσουμε σε ένα συρτάρι. Ιδανικά πρέπει να τοποθετηθεί σε μαγνητική βάση.

Η σειρά G αποτελείται από μεγαλύτερα μαχαίρια της συλλογής Classic τα οποία δημιουργούνται από τρία κομμάτια. Πρώτον, η λαβή είναι κατασκευασμένη από δύο πανομοιότυπα κομμάτια τα οποία συγκολλούνται και γυαλίζονται - δημιουργώντας μια κοίλη λαβή. Αυτή η μοναδική λαβή στη συνέχεια ενώνεται προσεκτικά με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λεπίδα από ανοξείδωτο χάλυβα CROMOVA 18 πριν γεμίσει με ειδική άμμο δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία στο βάρος του μαχαιριού. Η σειρά G είναι ιδανική για γενική προετοιμασία αλλά και για τον πιο τολμηρό σεφ.

Τα μαχαίρια Global κατασκευάζονται στο χέρι στην Ιαπωνία για πάνω από 30 χρόνια ακολουθώντας την παράδοση κατασκευής των σπαθιών Σαμουράι και έχουν αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τις καλύτερες διαθέσιμες πρώτες ύλες. Τα δύο πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά των μαχαιριών Global είναι η λεπίδα τους και η τέλεια ισορροπία μεταξύ λεπίδας και λαβής. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό κάθε μαχαιριού είναι η λεπίδα του και η λεπίδα της Global είναι πραγματικά η υπογραφή της.  Όπως τα ξίφη Σαμουράι, σε κάθε μαχαίρι η λεπίδα και η λαβή έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος, προσφέροντας την ιδανική ισορροπία στο χέρι. Έτσι είναι άνετα και εύκολα στο χειρισμό τους, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις τόσο των επαγγελματιών όσο και των ερασιτεχνών σεφ.

Το εργοστάσιο της Yoshikin χρησιμοποιεί το δικό της ιδιόκτητο ανοξείδωτο χάλυβα που ονομάζεται CROMOVA 18. Ο συγκεκριμένος χάλυβας είναι αρκετά σκληρός ώστε να διατηρούνται οι λεπίδες κοφτερές για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και αρκετά μαλακός ώστε να είναι ιδιαίτερα εύκολο να ακονιστεί. Η ονομασία CROMOVA 18 συμβολίζει την περιεκτικότητα χρωμίου κατά 18% στο χάλυβα. Αυτό το υψηλό ποσοστό χρωμίου συμβάλλει στην εξαιρετική αντοχή των μαχαιριών Global στους λεκέδες.

Η πλειοψηφία των μαχαιριών Global είναι ακονισμένα και στις δύο πλευρές της λεπίδας, ακριβώς όπως τα μαχαίρια δυτικού τύπου. Ωστόσο, οι αιχμές τους ακονίζονται σε λεία αιχμή με οξεία γωνία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα  μαχαίρια της Δύσης ή της Ευρώπης που χρησιμοποιούν λοξότμητες αιχμές. Η ευθεία αιχμή οδηγεί σε ένα εντυπωσιακά πιο κοφτερό μαχαίρι που διατηρεί την αιχμηρότητά του για πολύ περισσότερο. Συχνά αναρωτιούνται γιατί τα μαχαίρια Global παραμένουν αιχμηρά για τόσο πολύ χωρίς να ακονίζονται. Η συγκεκριμένη ιδιότητα οφείλεται στο συνδυασμό των στοιχείων μολυβδαίνιου και βανάδιου με την ιδιαίτερη μέθοδο δημιουργίας της λεπίδας.

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία ΜΑΧΑΙΡΙΑ - ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Υλικό Ατσάλι
Κατάσταση Νέο, Προτεινόμενο
Brands Global Knives
Είδος Ξεκοκκαλίσματος , Ψαριού
Μέγεθος 31cm
Διαθεσιμότητα Σε απόθεμα
Χρώμα Ασημί
product bottom banner